Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vöröshagymát felkockázzuk, és kacsazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldségféléket, és kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót (friss vagy fagyasztott).Mikor a zöldségek összepirultak, beletesszük a húsokat és a májat, és felöntjük vízzel, hogy ellepje.
Beletesszük a gerezd fokhagymát, petrezselymet, gyöngyhagymát, és ízesítjük a fűszerekkel (kivéve a tárkony).Tartalékon főzzük.Mikor majdnem jó a levesünk, beletesszük a tárkonyt (sokat szoktam tenni, hogy kiadja az ízét, a végén szűrök le belőle, ha túl sok). Ezt összeforraljuk.Mikor jó a hús, akkor a pohár tejfölhöz kimerünk egy merőkanál levet, és csomóra keverjük, és ezzel habarjuk be a levest.Egy utolsót forralunk, és tálaljuk a levest. Én csipetkével tálaltam.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Citromlével ízesítjük, nálunk mindenki saját magának teszi bele a citrom levét ízlés szerint!
Jó étvágyat!
|
|
|
|
2 komment
|
10 ember kedveli
|
csdavid30
2013.08.05 17:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
fazekasmaria |
2013.09.20. 18:10 (#2) |
|
|
Én nem teszek bele fokhagymát, mert az nagyon elvinné az ízét, illatát. Tejfől h elyett teljszinnel öntöm fel. Jó a csirkeaprólék, biztos, de én mellfiléből készítem, édes íizű borsóval, csak ennyi a különbség. Egyik kedvenc levesünk, nem vitás. ez csak 1 tipp. |
|
szakalbalog |
2013.08.15. 17:24 (#1) |
|
|
ugyan így készítem én is,apróbb eltéréssel:ha félkész a csirke,teszek bele 1 maréknyi/4személynél/rizst ,ha megfőtt,behabarom és ecettel izesítem. |
| |
|
|
|
vöröshagymát felkockázzuk, felkarikázott zöldségféléket, zöldségek összepirultak, gerezd fokhagymát, végén szűrök, pohár tejfölhöz, merőkanál levet, utolsót forralunk, citrom levét, csirkeraguleves, zöldségféléket, összeforraljuk, összepirultak, felkarikázott, petrezselymet, gyöngyhagymát, vöröshagymát, felkockázzuk, csirkefarhát, petrezselyem, gyöngyhagyma, fűszerekkel, megpirítjuk, ételízesítő, beletesszük, csipetkével, vöröshagyma, kacsazsíron, fagyasztott, Citromlével, Beletesszük, beletesszük, Hozzáadjuk, Hozzáadjuk, Tartalékon, csirkefarhát darabolva, csirkenyak, csirkemáj szívvel, zöldborsó bögre, közepes vöröshagyma, gerezd fokhagyma, gyöngyhagyma, petrezselyem ízlés szerint, ízlés szerint, ételízesítő ízlés szerint, bors ízlés szerint, közepes sárgarépa, közepes fehérrépa, tejföl pohár, citrom,
|
|
|
|
|